met Mark van den Berg en het Eclectic Pulse string quartet.

Deze Rode Stoel Avond bestaat uit een combinatie van toneel en muziek. Mark van den Berg speelt zijn solo voorstelling Salieri & Mozart. Daarnaast geeft het Eclectic Pulse string quartet een mini-concert met muziek uit de 19e eeuw.

Aanvang: 20:00 uur | € 12,50
Reserveren gewenst via mail: reserveren@freedomtheatre.nl
Betalen aan de deur.

Mark van den Berg
Eclectic Pulse

Salieri en Mozart – Mark van den Berg

Salieri en Mozart is een voorstelling over toewijding, macht en de grenzen van de menselijke psyche.

Al tijdens zijn leven ging het hardnekkige gerucht dat Salieri uit jaloezie Mozart zou hebben vergiftigd, iets wat Salieri op het einde van zijn leven ten stelligste ontkende. Na onderzoek is wel eens vastgesteld dat Mozart is gestorven aan de gevolgen van een ziekte die toen heerste, de knokkelkoorts. Wat is waar? Tot op heden blijven de wildste speculaties rondgaan over de rol van Salieri met betrekking tot Mozart’s vroege dood. De voorstelling geeft opheldering over het doen en laten van Salieri. Het publiek is getuige van een speurtocht door zijn brein. Wat ging er om in het hoofd van deze getalenteerde componist?

Antonio Salieri staat aan de top als Wolfgang Amadeus Mozart in het midden van de achttiende eeuw als jong veelbelovend componist aan het keizerlijke hof in Wenen verschijnt. Van jongs af aan heeft Mozart aan de hand van zijn vader de belangrijke hoven in Europa bezocht en zijn enorme talent op piano en viool laten horen. Nu wil hij het als componist gaan maken en hij spreidt zijn muzikale genie ten toon. Mozart’s entree is overdonderend en zet alles wat tot dan toe gecomponeerd is op losse schroeven. Adembenemend bewonderenswaardig maar ook ziekelijk jaloersmakend.

Salieri en Mozart is een bewerking van de eenakter ‘Mozart en Salieri’ van Poesjkin. In deze monoloog gebruik ik objecten en poppen om de verschillende personages in dit verhaal vorm te geven.

Bewerking en spel: Mark van den Berg
Regie en rekwisieten: Jeroen van den Berg

Eclectic Pulse string quartet

Eclectic Pulse is niet zomaar een strijkkwartet. Met leden afkomstig uit Zuid-Korea, Turkije, België en Duitsland omarmen we onze diverse achtergronden om een ​​frisse benadering van muziek te creëren. We verkennen onbevreesd verschillende genres en streven ernaar om in elk optreden buitengewoon te zijn. Ga met ons mee op deze opwindende reis terwijl we muziek presenteren met een caleidoscoop van perspectieven en een samensmelting van culturen. En deze avond brengen we muziek die aansluit bij het theaterstuk Salieri en Mozart.