Flotpikkers is een theatervoorstelling geregisseerd door Esmée de Gans en Stijn Bonten, twee studenten van de minor “theater maken in sociaal-artistieke context.” Met dit stuk willen zij een krachtige en veelzijdige verkenning bieden van de queer beleving.
De voorstelling is een unieke montage van fragmenten, die allemaal voortkomen uit de persoonlijke en kwetsbare verhalen van de spelers. Door deze authentieke benadering wordt het publiek meegenomen op een emotionele reis, waarin verschillende hoeken en perspectieven van de queer gemeenschap worden belicht.
Flotpikkers biedt inzicht in diverse aspecten van de queer beleving. Het stuk onderzoekt thema’s als identiteit, acceptatie en zelfontdekking. Door middel van krachtige dialogen, meeslepende monologen en expressieve choreografieën, probeert de voorstelling de complexiteit en schoonheid van de queer gemeenschap op een indrukwekkende manier over te brengen.
De regisseurs Esmée en Stijn hebben met Flotpikkers een stap proberen te zetten in het vergroten van het begrip en de acceptatie van de queer gemeenschap. Door het delen van persoonlijke verhalen en het creëren van een veilige ruimte voor expressie, nodigt de voorstelling het publiek uit om na te denken over hun eigen vooroordelen en om een inclusievere samenleving te omarmen.
Flotpikkers is een theaterstuk dat niet alleen vermaakt, maar ook inspireert en aanzet tot reflectie.


Opvoeringsmomenten: 22 & 29 maart 2024
Regie: Stijn Bonten, Esmée de Gans
Performers : Bettina, J, Joleyn, Skye lar