De kus van de spinvrouw geldt als een van de briljantste romans uit de Zuid Amerikaanse literatuur.
Manuel Puigs beklemmende verhaal speelt zich af in een gevangeniscel in Buenos Aires die door twee mannen wordt gedeeld.

Molina, een homoseksueel door het regime veroordeeld wegens ontucht, en Valentin, een politiek Activist. Overdag leest Valentin sociologische boeken, ‘s nachts vertelt Molina ter verstrooiing filmverhalen – verhalen vol hoop, schoonheid en verlangen.
Tussen de verhalen van Molina door is voelbaar wat er zich in werkelijkheid in de cel afspeelt. De verandering die Molina en Valentin, van elkaar verschillend als dag en nacht, onder invloed van elkaar ondergaan, raakt aan diepe menselijkheid in al zijn aspecten.

Molina : Joost Veenhuysen
Valentine : Peter Teurlings
Directeur/cipier : Jan van Bekkum
Regie : Kim Don