Nadat theater maakster Kim Don zelf geconfronteerd word met kanker, raakt ze gefascineerd door alles wat ze als patiënt doormaakt. Dat wat zo ver van haar normale leven vandaan ligt.  De emoties, de angst, de fysieke pijn, en de eenzaamheid van het ziek zijn, de wachtkamer, het wachten op uitslagen, het wachten op onderzoeken.  De bloed testen, scans en de chemokuren. Het wachten op leven of op de dood.  Maar ook de andere kant, de liefde van vrienden, man en kostbare momenten met kinderen, lotgenoten,  de onverwachte vreugde van een alledaagse zonsondergang. Het los laten van dingen die eerst maar nu niet belangrijk bleken. Tussen de chemokuren door schreef ze de prachtige  theater voorstelling “De wachtkamer”  Over twee vrouwen die elkaar ontmoeten in de wachtkamer bij de oncoloog.  Over hun vriendschap, hun angst , de liefde en hun hunkering naar onbezorgd leven.

SCRIPT EN REGIEKim Don

ACTEURS: Joost Veenhuysen, Wen Van Der schaaf, Yvonne Molenaar, Jan Van Bekkum.

FIGURANTEN: Dian van Rietschoten, Yvonne van der Vloet, Sandra, Joris, Annelies Götzsch,  Corine Barbeau, Gertione Hermes, Inge Bogers, Annick Snoek, Ronald Vermijs.